Det grønlandske hus

Det grønlandske hus i Aarhus har fået en iøjnefaldende tilbygning i træ, der som et smukt skrin vækker nysgerrigheden hos forbipasserende.

Produkt
Akustikpanel
Produktinformation

Perforerede og massive akustikpaneler i skrællet fyr med en mat lak med lysfilm.

Arkitekt

RUBOW arkitekter A/S

Bygherre

Aarhus Kommune og Det Grønlandske Hus

Ingeniør

Tækker Rådgivende Ingeniører

Landskabsarkitekt

Wainø og Frandsen Landskabsarkitekter

Størrelse

Nybyg 258 m2, Ombyg 220 m2

År

Ombygning indviet 2020

Del dette project

Den nye kultursal er med til at indramme den nye indgang i det grønlandske hus og er på en gang en fin tilbygning og en kontrast til den eksisterende, hvide, klassicistiske villa.
”Husets udtryk er inspireret af sindbilledet af det traditionelle Grønlandske Hus, der knejser på fjeldsiden”, fortæller arkitekt Uffe Breinholt fra RUBOW Arkitekter.

Kultursalen kan opdeles i to rum og er dermed fleksibel i forhold til de mange typer møder, udstillinger og arrangementer som stedet skal huse. Rummet har loft til kip med fine ovenlys kig og fra karnapperne ser man lige ud i træerne og til Aarhus bugten i baggrunden. Vi har leveret paneler til væggene og perforerede paneler til de øverste partier på de indvendige gavle. Langs ydervæggene er en indbygget bænk ligeledes beklædt med perforerede paneler. Panelerne i krydsfiner er valgt for at opnå en vedkommende og tryg stemning og samtidigt er akustikken derved tilpas afdæmpet til rummets formål. Den nye kultursal er et stort, men roligt rum, hvor naturen udenfor på forunderlig vis fylder meget og giver en smuk omskiftelighed.