Kornets Hus

Bag projektet står Foreningen Kornets Hus i partnerskab med bl.a. Hjørring Kommune, Nordea-fonden, Holkegård Fonden, ENV-fonden, LAG Nord og Realdania.

Produkt
Akustikpanel
Produktinformation

Perforerede og massive paneler med egefiner og mat lak med lysfilm

Arkitekt

Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo)

Bygherre

Foreningen Kornets Hus

Ingeniør

Cowi

Størrelse

Ca. 520 m2

År

Indviet 2020

Del dette project

Kornets Hus i Nordjylland er et nyt center for viden, historie og oplevelser omkring kornet. Bygningens skulpturelle blikfang bunder i en præcis og velartikuleret arkitektur, som forener materialer med form og lys.

Samme homogenitet møder man indenfor, hvor et slebet betongulv med blottede, lokale sten er en robust og rolig flade. Tilsvarende er væg og loftsfladerne sammenhængende egetræsfinér, hvilket giver en smuk kontinuitet mellem væg og loft. Sammen med den synlige trækonstruktion og inventaret i træ opleves det store rum som varmt med en stor glød. Det store sammenhængende rum er overskueligt og fleksibelt. Her er café, butik, udstilling og bageovne til kursister og produktion.

Store krav til akustikken
Husets fløje ender i en dramatisk afslutning med et ovenlys øverst i en bred skorstensform. Gavlene har samtidigt store panoramavinduer, som gæster i huset kan indtage. Huset har loft til kip i det store rum, hvilket stiller krav til akustikken. Egetræsfinéren er leveret med speciallavet akustikmønster som er tættest i loftet, og bliver lettere som det bevæger sig ned langs væggene mod gulvet. Dette er for at forstærke udtrykket som én samlet beklædning.

Træ og naturmaterialer er et gennemgående tema i bygningen.