Frelloskolen

Kunstneren Otto Frello, som kom fra den del af Varde, hvor den nye skole er opført, er direkte inspirationskilde for en skole, der hylder eventyret, som en måde at møde verden.

Produkter
Stripepanel
Akustikpanel
Produktinformation

Stripepaneler og perforerede paneler i skrællet fyr med en mat lak med lysfilm.

Arkitekt

GPP Arkitekter

Bygherre

Varde Kommune

Entreprenør

C. C. Contractor A/S

Landskabsarkitekt

Labland/Faber Have

Størrelse

10.000 kvm/plads til 900 elever

År

2021

Del dette project

Det centrale ”Hjerterum” midt i skolen er på en og samme gang et rum og et møbel, med trappeforløb og ”tårne” omkring. Acoustic Design har leveret massive og perforerede paneler i skrællet fyr til rummet, som skaber en fantastisk intimitet og varme. Områderne med perforeret paneler udgør en fin, grafisk udsmykning af fladerne og fungerer som lydabsorberende felter.

Der er også blevet leveret træ til trappeværn og balkonforkanter, samt stripe paneler i skrællet fyr til nogle af de indre facader. Anvendelsen af træ går igen til de mere lokale trapperum i de forskellige afsnit og er dermed et materiale, som forbinder skolens skalatrin. Udvendigt at skolen primært opført i lyse tegl, men bliver fint suppleret af felter med Embla ThermoWood fra Frøslev

Otto Frellos magiske univers
”Helt overordnet har vi i bygningens arkitektur og materialitet arbejdet med at skabe en særlig tilknytning til den lokale kunstner Otto Frello, som også har lagt navn til Frelloskolen. Særligt ét af hans værker har vi været inspireret af - maleriet ”Det gyldne rum”. Både maleriets titel, dets gyldne farvespil og de rumlige virkemidler, har vi viderefortolket ind i udformningen af skolens centrale hjerterum, hvor tre store kerner beklædes med varme krydsfinérspaneler som sammen med lyssætningen giver en oplevelse af, at ”Det gyldne rum” vækkes til live.
Som en hilsen til Otto Frellos magiske univers fremstår rummet derigennem med en helt særlig stemning og identitet, som vi forventer vil have en stor tiltrækningskraft for alle skolens elever og ansatte.” - Louise Villensteen Toft, Indehaver/Arkitekt MAA GPP Arkitekter.