Jyllands-Posten

Jyllands-Postens hus på Aarhus havn er indrettet efter en moderne avisredaktions ønsker om et kreativt og moderne arbejdsmiljø.

Produkt
Stripepanel
Produktinformation

Stripepanel til væg med eg, lak med lysfilm samt en bagvedliggende grå akustikdug.

Arkitekt

Henning Larsen Architects

Bygherre

Jyllands-Posten / Politikens Hus

Bygherrerådgiver

Bjarrum Architects, Niras

Entreprenør

Casa

Ingeniør

Rambøll

Størrelse

8.600 m2

År

Indviet 2020

Del dette project

Centralt i bygningen ligger et stort atrium, som samtidigt giver dagslys til huset. Medarbejderne sidder i et åbent miljø med lave rumdelere, men har også mulighed for at søge andre miljøer tiltænkt fordybelse eller mindre møder. En fleksibel og moderne indretning, der passer til en kreativ arbejdsplads. Træ er anvendt som et gennemgående materiale, der skaber en variation i rumligheden og virker som ”anker” i det luftige hus. Træet fungerer også som en fin modvægt til de hårde vægge – og gulvflader.

Stripepaneler i eg er anvendt på balkonforkanterne i atriet og ved de gennemgående kerner op igennem huset. I kantinen, der ikke har nogle rumdelere, er det anvendt på vægfladerne, hvilket har fået en flot virkning som ornament. Dagslyset giver nogle flotte skyggevirkninger og fremhæver træets stoflighed og varme overflade. Akustikken er naturligvis afgørende i et så åbent hus, om det er ved arbejdspladserne, atriet eller i kantinen.

Den akustiske virkning er fantastisk
Christian Dalsgaard Knudsen, projektleder ved entreprenørfirmaet CASA, som har opført bygningen fortæller: ”Den akustiske virkning er fantastisk. Der skulle ikke monteres særlig mange m² før man kunne høre forskel. Acoustic Design var meget behjælpelige med løsninger hele vejen igennem, som gjorde stripepanelerne lette at montere og arbejde med på pladsen”.