KAB Huset

På Enghavevej i det sydlige København, har KAB nu fået et nyt hus opført, som opfylder alle deres indretningsbehov. På en meget urban placering fremstår huset både meget robust og meget venligt.

Produkter
Stripepanel
Akustikpanel
Produktinformation

Stripepaneler, paneler og værn i skrællet fyr med mat lak med lysfilm

Adresse

Enghavevej 81, København

Arkitekt

Henning Larsen Architects

Bygherre

KAB

Entreprenør

5E Byg

Landskabsarkitekt

SLA

Størrelse

7.400 m2

År

2021

Del dette project

Stueetagen i det smukke teglhus er offentligt tilgængeligt, og opleves som meget imødekommende med sit centrale atrium, varme materialer og Børge Mogensen sofaer til de ventende.

Gulvene på denne etage er af slidstærk natursten, mens vægge og lofter er træ. Lofterne i kantinen, salen og caféen er trælameller, der giver en fin sammenhæng mellem rummene. Ventilationen er på denne etage skjult bag loftlamellerne, således at frisk luft fordeles og diffunderer gennem den bagvedliggende dug.

Variationer af træ
Trapperne op igennem huset opleves som en skulptur. Samtidigt bidrager en tur på trapperne med en fin oplevelse af rummet og et kig ind i ”dukkehuset” som udgøres af ni møderum med glaspartier ud til atriet. Trapper og alle værn omkring trapperummet er skrællet fyr.

På hver etage finder man et fælles tekøkken og opholdsrum, som er et vigtigt mødested for KAB husets medarbejdere, og her er brugen af træ også markant.

Henning Larsen Architects har tegnet huset og har med stor succes balanceret brugen af få materialer. Træet skifter meget karakter med dagslyset og betonsøjler og betonvægge virker som kølende elementer i det ellers varme hus.