K.B Hallen

Den historiske K.B. Hal er tilbage på landkortet i moderne udformning til kultur og sportsoplevelser i højeste klasse. Men den nye bygning i sig selv er også en oplevelse, med sit ikoniske udtryk og aflæselige arkitektur.

Produkt
Akustikpanel
Produktinformation

Vægpaneler med bambus-ekstrem som er påført en klar lak. Panelerne har diagonale slidser og er monteret i et skjult montagesystem.

Arkitekt

Christensen & Co. Arkitekter

Bygherre

Kjøbenhavns Boldklub

Entreprenør

Arkil, Einar Kornerup, Zøllner

Ingeniør

Rambøll

Landskabsarkitekt

Marianne Levinsen Landskab

Lysdesign

Jesper Kongshaug

Størrelse

9.500 kvm

År

Indviet december 2018

Del dette project

Indgangspartiet er åbent og indbydende og den transparente glasgavl prydes af en lysende regnbue udfærdiget af kunstneren Viera Collaro.

Udover Buen, har arkitekterne hos Christensen & Co Arkitekter arbejdet med elementerne Gavlen og Skiven. I loungen og barerne på første sal har gæsterne en fantastisk oplevelse af både elementet Buen, Gavlen og Skiven, altså det store arkitektoniske greb, men samtidigt bliver gæsterne mødt af en meget varm og intim stemning i kraft af de brune bambuspaneler på væggene.

Vægfladerne er en fin komposition af 490 små vinduer, bambusfinér herunder felter med skrå udfræsninger. Der er leveret mange meter indvendig facade med massive paneler i bambus-ekstrem med og uden skrå slidser. Udfræsningerne fungerer som supplerende akustisk dæmpning.

Vores montage-system
De små kikhulsvinduer i facaden er et ret charmerende element, men det har krævet nul tolerance i montagen. Derfor har man udviklet et helt nyt click on montage-system, der skjuler montagen. Skinner til panelerne kunne monteres i god tid og på kort tid kunne bambuspanelerne monteres. Resultatet er en præcis og elegant indre facade, som understreger Skivens betydning for bygningen.

Cigarlounges i mørkt træ
Belysningsdesignet anvender også panelerne som en varm reflektor, og sender en røgfri hilsen til fortidens cigarlounges i mørkt træ. Den indre facade og den ydre facade er opbygget over samme modul mål og udtryk med opdelte felter, hvor den ydre facade er beklædt med keramiske fliser udført af håndpressede 3D tegl udviklet særligt til K.B. Hallen. Teglen har et lille knæk i samme vinkel som udfræsningerne på indersidens bambus paneler.