Lidl HQ, Aarhus

Lidl har opført nyt hovedkontor i Aarhus, hvor det arkitektoniske greb både inde og ude er centreret om en balance mellem de horisontale og vertikale elementer. 

Produkter
Lameller
Stripepanel
Produktinformation

Krydsfinerlameller med eg, samlet til flåder

Adresse

P. Hiort-Lorentzens Vej/S, Frichs Vej, Aarhus

Arkitekt

LINK Arkitekter

Behandling

Lyspigmenteret mat lak

Bygherre

Lidl

År

2023

Del dette project

Atrium med vertikale lameller.

Hovedkvarteret er beliggende ved Godsbanen, som er en bydel under udvikling i Aarhus. Lidl har til huse på fem af de otte etager, mens de øverste etager pt. bliver udlejet. I stueetagen orienteret mod Arkitektskolen ligger en Lidl-dagligvarebutik, mens hovedindgangen til kontoretagerne ligger nær Godsbanekollegiet. Til byggeriet hører også et parkeringshus for kunder, ansatte og beboere i området.

Fra receptionen går man en etage op til et imponerende atrium i fem etagers højde. Geometrisk er atriet assymetrisk men til gengæld roligt og skandinavisk i sit udtryk, når det kommer til valg af materialer.

Atriet gennembrydes af gangbroer på tværs af rummet. Centralt i rummet er der placeret en trappe, som forbinder de forskellige etager i atriet. Atriumtrappen og gangbroerne er udført med hvide stålvanger, som refererer til facadens gennemgående stålprofilgrid. Som kontrast til de hvide lofter og stålværn er alle vægflader i atriet klædt med egetræslameller med en sort bagvedliggende dug, der sikrer en behagelig akustik i hele atriet. Trælammelernes kontinuitet op igennem atriets etager er fin differentiering til atriets horisontale linjer.

Varme med træ

Trælamelvæggene er opbygget af lameller i egetræsfiner samlet som flåder, hvilket er med til at sikre en høj grad er præcision og dermed et homogent og roligt udtryk. Ved kontakter på lamelvæggene er anvendt specialpaneler, der gør monteringen af kontakter enkel. Det har været et ønske at skjule døre til fx tekniske rum i lamelvæggene, hvilket er løst på elegant vis, så kun den digitale lås er synlig på fladen.

Udover atriet, er der i interiørdesignet i arealet med arbejdsstationer også anvendt de samme egetræslameller, som udover deres akustiske virkning giver en fin variation og varme til vægfladerne omkring fx sidenicher, lockerrum og opslagstavler. Lidls kantine ligger på atriets nederste etage orienteret mod byen. Her er også anvendt trælameller, der giver en venlig atmosfære. Gulvet er også i træ, med en fin overgang til atriets børstede naturstensgulv.