Önstaskolen, Västerås

Önstaskolen i Västerås, Sverige har fået en ny idrætshal. Den nye hal er beklædt med perforerede paneler som er lakeret med en ekstra hvid lak som var forespurgt specielt til dette projekt.

Produkt
Akustikpanel
Produktinformation

Perforerede paneler i skrællet fyr, lakeret med en ekstra hvid lak.

Arkitekt

ARCONA Byggprojektering

Bygherre

Västerås stad

Entreprenør

Fastec

Fotograf

Devis Bionaz

År

Indviet 2018

Del dette project

Önstaskolens idrætshal er beklædt med perforerede paneler i skrællet fyr med forskellige typer af perforering for at matche det akustiske behov og for at give det rigtige design.

For at holde omkostningerne nede har man valgt at arbejde med 3 perforerede paneler i standardformater, som er monteret over hinanden. Der er en bort omkring de perforerede paneler, som sammen danner et fint mønster på de store flader. Som afslutning mod loftet valgte man at arbejde med en massiv plade i skrællet fyr, så man enkelt kunne lave tilpasningerne på stedet. Bag panelerne ligger en akustikdug og et hulrum med isolering, der tilsammen sikrer en god akustik i den store hal.

Finérretningen skaber et godt spil. I visse dele af hallen har man valgt at montere panelerne liggende, hvilket skaber et andet udseende, når finérretningen er på langs. Det er en sjov effekt, som skaber et fint spil i bygningen.