Rådhus, Høje Taastrup

Produkt
Akustikpanel
Produktinformation

Perforerede akustikpaneler i bambus monteret på både væg og loft, overfladebehandlet med en mat klar lak.

Adresse

Rådhusstræde 1, Tåstrup

Arkitekt

PLH Arkitekter

Bygherre

Høje-Taastrup kommune

Entreprenør

Nordstern

Ingeniør

Cowi A/S

År

Indviet 2023

Del dette project

Høje-Taastrup kommune har som en del af et større byudviklingsprojekt, netop opført et nyt Rådhus. Rådhuset er placeret som et tårn og vil i fremtiden blive en synlig markør midt i Høje-Taastrup C’s kommende bypark mellem City2 og den fremtidige by.

Rådhuset består af otte etager og en tagterrasse. I stueplan ligger byrådssalen som er beklædt med akustikpaneler i carboniseret bambus. De perforerede paneler pryder både væg og loft, og giver ikke bare en fantastisk akustik, men også et visuelt smukt rum at være i takket være den varme glød som træpanelerne tilfører til rummet. Den ene væg er smukt udsmykket med fotoperforering af velkendte vartegn fra kommunen.

Den store trappe leder fra det centrale atrium op til første sal med mødecenteret, og de næste seks etager indeholder fleksible arbejdsområder. På hvert etage er væggene beklædt med perforerede akustikpaneler, og gør hele det store åbne rum til en yderst behagelig plads at befinde sig på. På ottende etage er der kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge. Herfra er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab med tagterrasse, soldæk og opholdssteder. Også trappen er beklædt med de smukke akustikpaneler i Bambusfiner, og fremstår nærmest som et kunstværk i sig selv når man træder ind i det smukke atrium.